Karakteristike i izbor

Šta naše pse čini šampionima?

Uzgoj Lagotto Romagnola vođen je dobro definisanim uzgojnim standardima. Ovaj standard koji su osmislili, izradili i modifikovali proteklih godina osnivači rasa – ili bolje „ponovo otkrivaju“, identifikuje i opisuje idealne osobine koje će imati pravi Lagotto. Na izložbama pasa, na primer, onaj pas koji se približi standardu biće pobednik.

Tokom trajnog i stalnog istraživanja „savršenog“ psa svaki uzgajivač ima svoje sklonosti određenim karakteristikama u koje veruje ili koje preferira iz različitih razloga. Naša selekcija posebno ima za cilj uzgajanje štenaca koji će izrasti u uravnotežene odrasle osobe, sa dobrim radnim stavom, jake i zdrave, srednje veličine, bez dodirivanja krajnosti ogromnih ili sitnih pasa.

Zajedničko za sve naše pse je da su zdravi, kako prema fenotipu, tako i prema genotipu. Zbog toga radimo zajedno sa renomiranim istraživačkim institucijama, privatnim i univerzitetskim, kako bismo testirali pse koji su odabrani za reprodukciju i osigurali njihovo genetsko zdravlje (kontrole displazije kuka, epilepsija i DNK). Kaput koji preferiramo i kome ciljamo je grub i kovrdžava, sa bojama uglavnom smeđom, belo-smeđom i smeđom.

Učestvujemo na izložbama ENCI i FCI, kako zbog lepote, tako i zbog rada, a svoje pse testiramo na traženje tartufa, uz dodatnu pomoć instruktora. Svi naši psi se koriste za traženje prirodnih tartufa (za razliku od pretraživanja esencija), a naši psi su vrh izvrsnosti.

Prevoz pasa do kupca

Na zahtev, naše pse isporučujemo širom Evrope.

Većina naših kupaca odluči se uzeti jednog od naših štenaca Lagotto Romagnolo nakon što su jednom ili čak nekoliko puta posetili našu odgajivačnicu, upoznali roditeljske pse, odgajivačnicu i naravno štenad. Alternativno, podržavamo vaš izbor iz daljine putem e-pošte ili telefona, šaljući vam slike i sve dodatne informacije koje će vam pomoći da donesete odluku.

Kada je štene dostiglo pravu starost za odlazak u svoj novi dom, a u svakom slučaju ne pre 90 dana, postoje dve mogućnosti. Neki dolaze lično po štene. Ali kada to nije moguće, mi sami vodimo računa o isporuci. Za putovanja unutar Evrope dostavljamo automobilom, osiguravajući na taj način da je štene dobro integrisano u novu porodicu, pomažući u rešavanju početnih nedoumica i odgovaranju na pitanja. Za veoma duga putovanja ili putovanja u inostranstvo radimo zajedno sa teretnom kompanijom od poverenja, specijalizovanom za prevoz kućnih ljubimaca. Štenad se dovodi na aerodrom, odakle može da započne putovanje, opušteno putujući u svom sanduku.

Naši psi se prodaju kada napune najmanje 90 dana, na osnovu uvoznih zahteva zemlje domaćina, nakon što prime vakcinu protiv besnila i nakon obavezne vakcinacije u trajanju od 21 dan, urađene tretmane protiv parazita, broj mikročipa i puštanje službenog FCI rodovnika.

Zašto Lagotto? Najbolji pas na svetu!
Njegova ljubav je beskrajno čista i bezuslovna, on je večito štene koje samo misli na to da vas voli. On je rođen da ispuni prazninu koju su ostavili lažni prijatelji. Nabavi Lagota i dobićeš pravu ljubav!

Toplica Truffles

O ODGAJIVAČNICI

Odgajivačnica Toplica Truffles ima za cilj napredak rase po pitanju zdravlja i sposobnosti. Od 2009. godine, radimo na unapređenju naših pasa, kao i rase uopšte, pronalazivši našim štencima idealan dom i odgovorne vlasnike koji će nastaviti put koji smo mi započeli. Svaki budući vlasnik čiji pas dolazi iz naše odgajivačnice ima dnevnu podršku i pomoć sa svim preprekama i problemima.

Naši štenci se prevoze u osiguranim plastičnim kavezima. Garantujemo siguran dolazak na bilo koji međunarodni aerodrom širom sveta, pružajući potrebnu dokumentaciju za međunarodni prevoz uključujući čip, pasoš i zdravstvenu knjižicu. Naši psi se uvek isporučuju iz odgajivačnice u najboljem stanju i na odredište stižu u dobroj formi, uz brigu i pažnju kompanije Cargo. Štene Lagota dolazi sa odgajivačem ili pouzdanim partnerom direktno na vašu kućnu adresu.

Pronađite odgovore na sva pitanja.

Ovde nam možete postaviti sva pitanja.

POŠALJITE PORUKU

  Slanjem ove poruke saglasan sam sa Pravilima privatnosti:


  NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

  Kako bi dobili na vremenu, pre nego što nam pošaljete pitanje, proverite da li smo ga već obradili u našem mini vodiču sa korisnim savetima za svakog ko planira ili želi da ima psa rase Lagotto Romagnolo. Posedovanje psa je dugoročna investicija i moglo bi se stvoriti puno problema koji će se, nadamo se, unapred identifikovati, izbeći i u najgorem slučaju rešiti, kako bi se izbegao stres vlasnika, a i psa. Trebali biste biti svesni da životni vek ove rase traje oko 11 godina i da pas i njegovo potomstvo nikada ne završe na “ulici”.

  KONTAKT

  Telefon:
  +381 66 261 182

  Email:
  mmiroslav51@yahoo.com

  Dostupni smo svakog dana
  od 07.00 do 21.00

  Adresa:
  Visnjicka 32, 18400 Prokuplje